Nieuws

 • Uitnodiging afscheidsreceptie wethouder Meijer

  12 juni 2024

  Wolbert Meijer neemt afscheid als wethouder. 27 juni is zijn afscheidsreceptie. U bent van harte welkom. Bekijk de uitnodiging voor meer informatie.

 • Gemeente nodig? Maak een afspraak

  13 mei 2024

  Het is momenteel erg druk bij onze Publieksbalie. We werken daarom volledig op afspraak. Wilt u bijvoorbeeld een rijbewijs of reisdocument (paspoort of identiteitskaart) aanvragen, een geboorte aangeven of een verhuizing doorgeven? Maak dan van tevoren een afspraak. Binnenlopen heeft geen zin, omdat we dan geen ruimte in de agenda hebben.

 • Nationale Veteranendag

  25 juni 2024

  Op 29 juni is de Nationale Veteranendag met activiteiten in Den Haag. In de gemeente Heerde houden we op 20 september een Veteranendag voor onze lokale veteranen. De veteranen die bij ons bekend zijn krijgen eind juni een brief over deze lokale dag.

 • Nieuwe Nederlanders

  25 juni 2024

  Op 13 juni hebben 6 personen de Nederlandse nationaliteit gekregen. Na het afleggen van de verklaring van verbondenheid feliciteerde burgemeester Olaf Prinsen hen met het Nederlanderschap.

 • Bezoek college van Gedeputeerde Staten

  20 juni 2024

  Op dinsdag 18 juni is het voltallige college van Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Gelderland op werkbezoek geweest. Zij maakten een rondrit door een deel van het gebied van de Kop van de Veluwe.

 • Start bouw appartementen Van Meurshof in Heerde

  18 juni 2024

  Dinsdag 18 juni was de start van de bouw van de nieuwe woningen aan het Van Meurspark in Heerde. Dit is het eerste project dat onderdeel uitmaakt van het grotere centrumplan. De gemeente Heerde is samen met partners Triada en Van Wijnen trots dat ze sociale woningbouw realiseren op een A-locatie in Heerde.

 • ‘Verscherpte dijkbewaking’ vanaf 2026 voor gemeentefinanciën

  25 juni 2024

  De gemeente Heerde kijkt tevreden terug op het jaar 2023 dat wordt afgesloten met een positief resultaat, net als voorgaande jaren. Ook de komende jaren is de gemeente prima in staat om uitvoering te geven aan haar taken en het uitvoeren. Wel is de gemeente Heerde zich nu al aan het voorbereiden op het zogenoemde ‘ravijnjaar’.

 • Asfaltonderhoud aan verschillende wegen

  04 juni 2024

  De komende maanden is er asfaltonderhoud aan een aantal wegen.

 • Binnenkort Berichten over uw Buurt in uw e-mail

  12 juni 2024

  Heeft u een account bij Mijnoverheid.nl? En bent u 25 jaar of ouder? Dan krijgt u binnenkort een welkomstmail van Berichten over uw Buurt.

 • Stem op Heerde voor de titel Meest Toegankelijke Gemeente

  03 juni 2024

  De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) organiseert opnieuw de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Iedereen moet mee kunnen doen in Nederland, ook mensen met een beperking. Daarom doen alle Nederlandse gemeenten automatisch mee aan de verkiezing. Heerde dus ook!