Over Heerde

Informatie over Heerde als woon-, werk- en recreatiegemeente. Denk daarbij aan de geschiedenis, kunst, cultuur, toekomstvisie en aan toeristische informatie.

 • Wereldwijd naoberschap

  Heerde is Cittaslow én Fairtrade. Heerde is de eerste en enige gemeente in Nederland die beide keurmerken heeft. Met deze keurmerken laat Heerde zien ‘wereldwijd naoberschap’ belangrijk te vinden.

  Bij beide keurmerken staat de aandacht voor de medemens centraal. Waar naoberschap één van de vijf kernwaarden is binnen Cittaslow-Nederland, is Fairtrade gericht op de ontwikkeling van dorpsgemeenschappen en boerencoöperaties in ontwikkelingslanden. Beide gaan over solidariteit. En beide richten ze zich op een duurzame wereld en duurzame productie.

 • Gemeentemagazine

  U vindt in het gemeentemagazine uitleg over de gemeentelijke organisatie en het gemeentebestuur, maar ook de contactgegevens van verenigingen, clubs en andere organisaties in de gemeente Heerde. 

 • Streekarchief

  Streekarchief Epe, Hattem en Heerde beheert documenten over de historie van de Noordoost-Veluwe. Het archief is gevestigd in Epe.

 • Recreëren in Heerde

  Op www.visitheerde.com is alles te vinden over recreëren in onze gemeente.

 • Kunst en cultuur

  Een overzicht van de kerken en molens in Heerde, de kunstwerken op straat en een link naar de evenementenkalender op www.visitheerde.com

 • Partnergemeente Balve

  De gemeente Heerde heeft de gemeente Balve (Duitsland) als partnergemeente. De contacten met deze partnergemeente, officieel jumelage genoemd, zijn bedoeld om meer begrip voor elkaar te kweken door onderlinge uitwisseling van kennis en ervaring. De jumelage met Balve is gestart in 1978.

 • Heerde toen en nu

  Een korte beschrijving van Heerde, informatie over het Heerder volkslied, de gemeentevlag en het gemeentewapen.