Oefeningen van Defensie

Op het Artillerie Schietkamp (ASK) kunnen overdag schietoefeningen worden gehouden. Militaire oefeningen, schietoefeningen die 's avonds plaatsvinden en afsluitingen van de Nieuwe Zuidweg vermelden we ook op deze pagina.

  • Van 17 tot en met 28 januari 2022 is er een militaire oefening in het gebied tussen de gemeenten Apeldoorn, Zwolle, Lelystad en Nijkerk.
  • Op 9 februari 2022 (van 08.00 tot 17.00 uur) is er een schietoefening op het ASK. Het schietterrein wordt uitgebreid met de strook gelegen ten zuidoosten van de Nieuwe Zuidweg (asfaltweg). De Nieuwe Zuidweg is dan niet toegankelijk.
  • Van 14 tot en met 18 februari 2022 is er een militaire oefening in het gebied tussen de gemeenten Ommen, Dalfsen, Zwolle, Raalte, Deventer, Voorst, Apeldoorn, Barneveld, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Epe, Heerde, Hattem, Olst-Wijhe en Kampen.

Heeft u vragen of klachten?

Wat moet u doen als er schade is ontstaan?

U kunt dit, met vermelding van zoveel mogelijk gegevens (zoals eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade), melden bij de sectie Claims van Defensie.