MijnOverheid

U kunt uw aanslag gemeentelijke belastingen ontvangen via MijnOverheid. U krijgt de aanslag dan via de Berichtenbox van MijnOverheid, en niet meer via de post.

Meld u aan voor de Berichtenbox

Als u de aanslag gemeentelijke belastingen de volgende keer digitaal wilt ontvangen, moet u zich registeren voor de Berichtenbox op MijnOverheid. Hiervoor heeft u DigiD nodig. Na de registratie kunt u direct gebruikmaken van de Berichtenbox. U ontvangt een mail zodra het aanslagbiljet in de Berichtenbox staat. Wel moet u hiervoor uw e-mailadres opgeven bij MijnOverheid.

Als u zich al heeft opgegeven voor de Berichtenbox, hoeft u niets te doen. U ontvangt het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen de volgende keer dan digitaal. Als u zich niet registreert voor de Berichtenbox, dan ontvangt u de aanslag gewoon per post.

Het digitaal ontvangen van uw aanslagbiljet heeft een aantal voordelen

Het is overzichtelijk en veilig; alleen u kunt bij uw gegevens doordat u moet inloggen met uw DigiD. U kunt uw aanslagen en WOZ-beschikkingen altijd en overal inzien. Daarnaast kunt u nog steeds in termijnen betalen via automatische incasso. Ook sparen we het milieu, doordat we minder papier gebruiken.