Locatie kiezen

U kunt trouwen of een geregistreerd partnerschap laten registreren op een aangewezen of vrije trouwlocatie.

Aangewezen trouwlocaties

In de gemeente Heerde kunt u trouwen of een geregistreerd partnerschap laten registreren in of op de volgende locaties:

De beschikbaarheid van deze trouwlocaties kunt u online bekijken.

Als u gaat trouwen op kasteel Vosbergen, Vrieze's Erfgoed of Villa Bakhuis dan moet u ook de huur voor de locatie betalen. Deze huur betaalt u rechtstreeks aan de eigenaar.

Vrije trouwlocatie

In de gemeente Heerde kunt u ook op een andere locatie dan op een aangewezen locatie trouwen of een geregistreerd partnerschap laten registreren. Dat noemen wij een vrije trouwlocatie. De locatie moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Lees deze door voordat u een aanvraag doet.

Aan een vrije trouwlocatie zijn (mogelijk) extra kosten verbonden, bijvoorbeeld voor de huur van de locatie. De kosten voor het gebruik van een andere trouwlocatie komen voor rekening van het bruidspaar. De eigenaar of beheerder van de locatie brengt de kosten rechtstreeks in rekening bij het bruidspaar.

Wilt u op een andere locatie dan de trouwzaal van het Raadhuis trouwen? Vul dan eerst samen met de locatie het onderstaande aanvraagformulier in. Dit formulier kunt u vervolgens meesturen met de online melding van uw huwelijk of partnerschap. Zorg er daarom voor dat u dit document digitaal beschikbaar heeft.

De gemeente Heerde is, afgezien van de feitelijke huwelijksvoltrekking, op geen enkele wijze aansprakelijk voor de gang van zaken op de huwelijksdag op een vrije trouwlocatie. De inzet van de gemeente bestaat uitsluitend uit het eenmalig aanwijzen van de trouwlocatie, het beschikbaar stellen van een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, een bode en de formele afhandeling van de huwelijksvoltrekking.

Terug naar de hoofdpagina.