Uitrit aanleggen of veranderen

Wanneer u een uitrit / inrit wilt aanleggen of veranderen bij uw bedrijf of woning, dan moet u dat bij ons melden.

Wat zijn de voorwaarden?

Bekijk de algemene voorwaarden.

Bij het aanleggen van een nieuwe uitrit, of het verbreden van een bestaande uitrit over een watergang of sloot, moet een duiker worden geplaatst. Om eenheid in de watergangen te creëren hanteert de gemeente Heerde één maat voor de aan te leggen duikers.

Alle nieuw aan te leggen duikers moeten bestaan uit een duiker met een diameter van ''rond 300'' van PVC. Andere duikers zijn, zonder overleg met de gemeente Heerde, niet toegestaan. Er is één uitzondering: wanneer er in de huidige situatie een duiker ligt met een grotere diameter, moet deze diameter worden aangehouden.

U mag geen uitrit aanleggen of verandering brengen in een bestaande uitrit, als

• u van tevoren geen melding, inclusief een situatieschets van de gewenste uitrit en een foto van de bestaande situatie, heeft gedaan bij het college van de gemeente Heerde;
  • het college van de gemeente Heerde het maken of veranderen van de uitrit heeft verboden.

U kunt uw melding online doen

Dat kan via het formulier dat hieronder staat. Een melding doen kost niets.

Melden aanleggen of veranderen uitrit Log in met uw DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord.

Wilt u uw melding liever schriftelijk doen? Dan kunt u gebruik maken van één van onderstaande formulieren:

Welke gegevens moet u aanleveren bij uw melding?

• Situatietekening van de oude en nieuwe situatie;
  • Plattegrond;
  • Foto’s van de huidige situatie;
  • Eventuele doorsnede, voorzien van maten en benamingen.