Parkeren

De blauwe zone voorkomt lang parkeren en verbetert daardoor de doorstroming. Zo is er meer parkeergelegenheid voor het winkelend publiek en wordt er efficiënt gebruik gemaakt van het beperkte aantal parkeerplaatsen.

Er zijn ruim 30 parkeerplaatsen buiten de blauwe zone op de voormalige gemeentewerf/voormalige brandweerkazerne. En u kunt vrij parkeren in de vakken op Het Groene Hart. Deze locaties zijn met een 'P' weergegeven op onderstaande kaart.

Wanneer gebruik ik de parkeerschijf?

Van maandag tot en met zaterdag tussen 07.00 uur en 21.00 uur bij parkeren in de blauwe zone. U mag dan maximaal twee uur lang parkeren op dezelfde plaats. U hoeft de parkeerschijf niet te gebruiken vóór 07.00 en ná 21.00 uur en op zondagen. In dat geval mag u onbeperkt achtereen parkeren.

U mag alleen parkeren in de aangegeven vakken, voorzien van een blauwe lijn. Ook op tijden dat u de parkeerkaart niet hoeft te gebruiken.

En als ik maar heel even hoef te stoppen? U parkeert wanneer u de auto stilzet, zonder dat u aan het verkeer deelneemt. Dus ook wanneer u een boodschap doet terwijl er nog iemand anders in de auto zit. Of als u de auto maar een paar minuten achterlaat, al dan niet met draaiende motor (gevaarlijk!) of met de alarmlichten aan.

Mag ik parkeren of stoppen langs een gele doorgetrokken streep?

Nee. Parkeren langs een gele doorgetrokken streep en zelfs het (even) stoppen langs een gele doorgetrokken streep is strikt verboden. Stoppen of parkeren is daar namelijk verkeersgevaarlijk of –hinderlijk.

Wat kost een overtreding?

  • Als u de parkeerschijf niet of fout gebruikt, parkeert buiten de vakken of onjuist parkeert binnen de vakken, of de parkeerduur overschrijdt:
    • de boete is minimaal € 100,--
  • Als u onterecht parkeert op een invalidenparkeerplaats:
    • de boete is minimaal € 400,--
  • Als u (even) stopt of parkeert langs een gele doorgetrokken streep:
    • de boete is minimaal € 100,--

Bij overtreding wordt direct bekeurd, er komen geen waarschuwingen meer.