Parkeren

Parkeren in de gemeente Heerde is gratis. In het centrum van de kern Heerde (Dorpsstraat) is een blauwe zone (parkeerschijfzone) ingericht.

De blauwe zone voorkomt lang parkeren en verbetert daardoor de doorstroming. Zo is er meer parkeergelegenheid voor het winkelend publiek en wordt er efficiënt gebruik gemaakt van het beperkte aantal parkeerplaatsen.

Er zijn ruim 30 parkeerplaatsen buiten de blauwe zone op de voormalige gemeentewerf/voormalige brandweerkazerne. En u kunt vrij parkeren in de vakken op Het Groene Hart. Deze locaties zijn met een 'P' weergegeven op onderstaande kaart.

U moet een parkeerschijf gebruiken

Van maandag tot en met zaterdag tussen 07.00 uur en 21.00 uur bij parkeren in de blauwe zone. U mag dan maximaal 2 uur lang parkeren op dezelfde plaats. U hoeft de parkeerschijf niet te gebruiken vóór 07.00 en ná 21.00 uur en op zondagen. U mag dan onbeperkt achtereen parkeren.

U mag alleen parkeren in de aangegeven vakken, voorzien van een blauwe lijn. Ook op tijden dat u de parkeerkaart niet hoeft te gebruiken.

Mag parkeren of stoppen langs een gele doorgetrokken streep?

Nee dat mag niet. Stoppen of parkeren is daar namelijk verkeersgevaarlijk of –hinderlijk.