Mantelzorg en vrijwilligerswerk

Zorgt u voor een ander of zorgt iemand voor u en zoekt u hierbij ondersteuning? Of zoekt u meer informatie over vrijwilligerswerk in onze gemeente? Klik dan op één van de onderstaande onderwerpen voor meer informatie.

 • Mantelzorg

  Zorgt u voor uw partner, kind of vriend(in) die ziek of gehandicapt is? Dan bent u een mantelzorger. De gemeente biedt ondersteuning voor mantelzorgers die het zwaar hebben.

 • Mantelzorg en werk

  Combineert u de zorg voor een naaste met een baan? Dan bent u niet de enige. Wist u dat 1 op de 4 werknemers dit doet? Dat is een pittige klus.

 • Mantelzorg door een jongere

  De term ‘jonge mantelzorgers’ gebruiken we voor mantelzorgers van 4 tot en met 24 jaar. Heb jij een broertje of zusje met een beperking, een opa met dementie, een vader of moeder met psychische problemen? Je bent niet de enige.

 • Mantelzorgwoning

  Een mantelzorgwoning is een woonvoorziening in of bij uw huis. De woning is bedoeld voor degene die u verzorgt (de zorgvrager). U (als mantelzorger) kunt ook zelf in een mantelzorgwoning wonen. In dat geval woont de zorgvrager in het bijbehorende huis.

 • Vrijwillig Heerde

  Vrijwillig Heerde is de plek voor vrijwilligerswerk in en rond de gemeente Heerde. Kijk naar vrijwilligersvacatures of sluit aan bij de vrijwilligerspool.