Mantelzorg en werk

Combineert u de zorg voor een naaste met een baan? Dan bent u niet de enige. Wist u dat 1 op de 4 werknemers dit doet? Dat is een pittige klus.

Het is dan ook belangrijk dat u een goede balans vindt om ervoor te zorgen dat u werk, zorg en vrijetijdsbesteding naast elkaar kunt blijven doen.

In een ideale situatie kunt u werk, zorg en uw sociale leven prima combineren. Toch is dit vaak niet zo en gaat de combinatie op den duur knellen. Het is voor u, als mantelzorger, belangrijk dat u duidelijk krijgt waar het voor u moeilijk verloopt. Soms helpt het door er met anderen, vrienden of familie over te praten.

Heeft u vragen over werken en mantelzorgen?

Neem dan contact op met Stip-mantelzorgondersteuning. Dat kan op de volgende manieren:

Ga in gesprek met uw werkgever en collega’s

Het bespreekbaar maken van uw mantelzorgsituatie zorgt ervoor dat er aandacht en begrip voor uw situatie ontstaat en er ondersteuning mogelijk is. Er zijn verschillende wettelijke verlofregelingen waar u als werkende mantelzorger gebruik van kunt maken. Daarnaast heeft uw bedrijf misschien ook bedrijfsspecifieke regelingen die u kunnen helpen een betere balans te vinden tussen werk en het verlenen van zorg.

Wilt u meer weten over regelingen?

Lees dan de informatie op de volgende websites:

In het Zakboek Mantelzorg en werk van MantelzorgNL vindt u ook uitgebreide informatie over het combineren van werk en de zorg.