Omgevingsvisie

De gemeente Heerde is bezig het opstellen van een omgevingsvisie. De omgevingsvisie gaat over onze leefomgeving: over alles wat we zien, ruiken of horen. In de omgevingsvisie staat op welke belangrijke onderwerpen we ons de komende jaren willen concentreren en in welke richting de gemeente zich moet ontwikkelen. Wat zijn de sterke kanten van onze gemeente? Hoe ziet een mooie omgeving eruit? Waar gaan we veel energie aan besteden? Wat vinden we juist niet belangrijk?

De omgevingsvisie wordt de kapstok voor alle keuzes die we maken voor onze leefomgeving, en is daardoor voor iedereen belangrijk. Het nieuwe aan de omgevingsvisie is dat ook sociale onderwerpen zoals gezondheid en welzijn goed betrokken worden in de visie en de keuzes die gemaakt worden.

Samen

De omgevingsvisie wordt een visie waar iedereen iets van kan vinden en waar we samen aan werken. Ondertussen heeft dat al veel moois opgeleverd. Zo hebben inwoners, maar ook partnerorganisaties, in het begin van het traject meegedacht en meegepraat over waar de omgevingsvisie aandacht aan zou moeten besteden. Daarmee ligt er nu een eerste uitwerking van de omgevingsvisie. We hebben de sterke kanten (pdf, 5Mb) van onze gemeente beschreven en de uitgangspunten (pdf, 156KB) die we belangrijk vinden als we samen aan de toekomst werken. Op het participatieplatform van de gemeente Heerde zijn de negen uitdagingen te bekijken die we de komende jaren voor ons zien. Veel inwoners hebben daarop aanvullingen gegeven.

Meer weten over de omgevingsvisie?

Bekijk dan de meest gestelde vragen en antwoorden op het participatieplatform van de gemeente Heerde. De planning is om de omgevingsvisie voor de gemeente Heerde in 2023 aan de gemeenteraad aan te bieden.