Nieuws

 • Uitnodiging afscheidsreceptie wethouder Meijer

  12 juni 2024

  Wolbert Meijer neemt afscheid als wethouder. 27 juni is zijn afscheidsreceptie. U bent van harte welkom. Bekijk de uitnodiging voor meer informatie.

 • Bezoek college van Gedeputeerde Staten

  20 juni 2024

  Op dinsdag 18 juni is het voltallige college van Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Gelderland op werkbezoek geweest. Zij maakten een rondrit door een deel van het gebied van de Kop van de Veluwe.

 • Start bouw appartementen Van Meurshof in Heerde

  18 juni 2024

  Dinsdag 18 juni was de start van de bouw van de nieuwe woningen aan het Van Meurspark in Heerde. Dit is het eerste project dat onderdeel uitmaakt van het grotere centrumplan. De gemeente Heerde is samen met partners Triada en Van Wijnen trots dat ze sociale woningbouw realiseren op een A-locatie in Heerde.

 • ‘Verscherpte dijkbewaking’ vanaf 2026 voor gemeentefinanciën

  25 juni 2024

  De gemeente Heerde kijkt tevreden terug op het jaar 2023 dat wordt afgesloten met een positief resultaat, net als voorgaande jaren. Ook de komende jaren is de gemeente prima in staat om uitvoering te geven aan haar taken en het uitvoeren. Wel is de gemeente Heerde zich nu al aan het voorbereiden op het zogenoemde ‘ravijnjaar’.

 • Uitnodiging ondernemersevent: Netcongestie & Ondermijning

  05 juni 2024

  Het ondernemersevent wordt gehouden op 27 juni. Bekijk de uitnodiging voor meer informatie.

 • Asfaltonderhoud aan verschillende wegen

  04 juni 2024

  De komende maanden is er asfaltonderhoud aan een aantal wegen.

 • Binnenkort Berichten over uw Buurt in uw e-mail

  12 juni 2024

  Heeft u een account bij Mijnoverheid.nl? En bent u 25 jaar of ouder? Dan krijgt u binnenkort een welkomstmail van Berichten over uw Buurt.

 • Stem op Heerde voor de titel Meest Toegankelijke Gemeente

  03 juni 2024

  De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) organiseert opnieuw de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. Iedereen moet mee kunnen doen in Nederland, ook mensen met een beperking. Daarom doen alle Nederlandse gemeenten automatisch mee aan de verkiezing. Heerde dus ook!

 • Europarlementariërs: biedt mogelijkheden binnen Natura2000

  30 mei 2024

  Op dinsdag 28 mei hebben drie kandidaat Europarlementariërs een bezoek afgelegd aan de regio Kop van de Veluwe. Zij namen in Hattem kennis van de samenleving-brede vraagstukken die er leven in dit gebied op het vlak van Natura2000, het wonen en de mobiliteit, waaronder de A28. Voorzitter Jan Nathan Rozendaal is blij met de belangstelling die de kandidaat Europarlementariërs hebben getoond voor de verschillende onderwerpen. Het bezoek staat ook in het teken van de verkiezingen van 6 juni 2024 voor het Europees parlement.

 • College bezoekt Bolletje

  16 mei 2024

  Op 14 mei ging het voltallige college van B&W op bedrijfsbezoek bij Bolletje. Ze zijn daar hartelijk ontvangen door de heren Lo Huls (Operations Directeur Bolletje) en Sjoerd Tel (Procestechnoloog) in een prachtig Rijksmonumentaal bedrijfspand aan de Zwolseweg in Heerde. Lokaal ook bekend als Ark’s Beschuitfabriek, gebouwd in 1931 en in 1975 overgenomen door Bolletje.