Medewerker in beeld: Lijndert Liefers

Meer dan drie maanden werkten de meeste medewerkers van de gemeente Heerde thuis. Nu er steeds meer versoepelingen plaatsvinden, keren wij ook langzaam maar voorzichtig terug naar de Eperweg. Lijndert Liefers is als manager Bestuursondersteuning en –advisering de laatste weken druk geweest met de voorbereidingen hiervoor: “Corona heeft behoorlijk wat effect op het werken zoals we dat gewend waren. Door de anderhalve meter kunnen en willen we slechts een beperkt aantal medewerkers tegelijk in het kantoor toelaten. De afgelopen weken hebben we gekeken hoe we ons gemeentekantoor coronaproof kunnen maken. Dit is gelukt, maar het heeft ook consequenties. Zo is door de 1,5 meter regel het aantal beschikbare werkplekken fors verminderd. Daarom wordt het gemeentekantoor vooral een plek van ‘overleg’ en ‘ontmoeting’ en werken we met roosters per afdeling. Dit betekent dat mensen als ze geen overleg hebben zoveel mogelijk thuis blijven werken''.

Ook de inrichting van het kantoor bracht werk met zich mee want er zijn best een aantal dingen gewijzigd. Lijndert: “Er zijn looproutes aangelegd door het hele kantoor en we hebben duidelijke hygiënevoorschriften aangebracht. Dit gaat van het sanitair tot het koffiezetapparaat. Bureaus zijn coronaproof en overal zijn stickers aangebracht.

Vanaf maandag, 6 juli, gaat het gemeentekantoor dus weer gedoseerd voor alle medewerkers open: “De collega’s van bijvoorbeeld de publieksbalie, burgerzaken en facilitaire dienst hebben afgelopen periode wel vanuit kantoor gewerkt. Het thuiswerken ging de anderen over het algemeen goed af. Toch hoor je veel blije geluiden van collega’s dat ze weer naar kantoor mogen komen. Om elkaar weer te zien en elkaar in het echt te kunnen spreken in plaats van via een beeldscherm.