Nieuwsberichten

 • Het college prijst inzet voor onderwijs aan Oekraïners

  11 juli 2022
 • Veilig Thuis ook voor vluchtelingen uit Oekraïne

  10 mei 2022
  Veilig Thuis Noord Oost Gelderland is het advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Vanuit deze rol levert Veilig Thuis Noord Oost Gelderland een bijdrage aan het doorbreken van onveilige situaties en het stoppen van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Vluchtelingen zijn een risicogroep en vallen onder de categorie afhankelijkheidsrelaties.

 • We hebben voldoende fietsen voor nieuwkomers

  09 mei 2022

  Onze oproep voor gebruikte fietsen voor nieuwkomers heeft voldoende fietsen opgeleverd. Inleveren is niet meer mogelijk.

 • Onderwijs Oekraïense kinderen dichtbij opvanglocatie door samenwerking

  14 april 2022
 • Breng uw spullen niet meer naar Groot Stokkert

  05 april 2022

  Onze inwoners hebben veel over voor de Oekraïense vluchtelingen die op Groot Stokkert verblijven. Hulp is mooi, maar op Groot Stokkert zijn nu genoeg spullen. U hoeft daarom geen goederen en kleding meer naar Groot Stokkert te brengen. 

 • Vangt u Oekraïense vluchtelingen op?

  22 juni 2022

  In de gemeente Heerde zijn meerdere gastgezinnen die Oekraïense vluchtelingen opvangen. Maar in de tijd dat ze in Nederland wonen, willen ze misschien werken, naar school of gebruik maken van bepaalde hulp. Daarvoor is het nodig dat ze zich inschrijven in de gemeente.

 • Oekraïense vluchtelingen aangekomen op Groot Stokkert

  28 maart 2022

  Op zondagavond 27 maart zijn de eerste Oekraïense vluchtelingen aangekomen op Groot Stokkert. Mede dankzij de grote inzet van een groep vrijwilligers was deze locatie in de afgelopen weken geschikt gemaakt voor deze opvang.

 • Samenwerking voor steun aan Oekraïne

  28 maart 2022

  Inwoners uit de gemeente Heerde komen massaal in actie voor de opvang van Oekraïners. Om dit op een goede manier door te zetten hebben diverse vrijwilligersorganisatie en de gemeente Heerde de handen ineen geslagen onder de noemer Heerde Helpt. Stichting Present verzorgt de coördinatie. 

 • Oorlog in Oekraïne

  24 maart 2022

  Het grijpt ons allemaal aan wanneer we de verschrikkelijke beelden zien vanuit Oekraïne. En wanneer we horen over de enorme vluchtelingenstromen. Ook ik kijk elke keer weer geschokt naar de beelden die telkens voorbijkomen.