Nieuws

 • Landmeetwerkzaamheden Bovenkamp

  23 april 2023

  Binnenkort worden er landmeetwerkzaamheden uitgevoerd in de wijken Bovenkamp 1 en Bovenkamp 2 in Heerde. Dit gebeurt in opdracht van de gemeente Heerde. Hiervan heeft u weinig last. Wel kan er af en toe een auto de weg blokkeren bij een rioolput.

 • Verhalenroute in Heerde

  20 april 2023

  Het monument bij de Klementbrug in Heerde is opgericht ter nagedachtenis aan de 12 Nederlanders (7 verzetsmensen en 5 burgers) die daar op 13 april 1945 door de bezetter zijn gefusilleerd. Op 13 april wordt jaarlijks het drama bij de Klementbrug herdacht.

 • Dank jullie wel jonge mantelzorgers!

  29 mei 2023

  De gemeente Heerde heeft veel waardering voor jonge mantelzorgers. Mantelzorgers, jong en oud, zijn een belangrijk onderdeel van de samenleving. Zij zorgen langdurig en onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste.

 • Foto van de week, stuur hem in!

  17 april 2023

  Maakt u graag mooie foto’s in onze gemeente? Wij zijn altijd op zoek naar mooie foto’s voor op onze sociale media. We krijgen al veel mooie natuurfoto’s binnen van een aantal vaste inzenders. Daar zijn we uiteraard heel blij mee!

 • ROVA controleert inhoud van pmd-zakken

  30 maart 2023

  Samen maken we van afval weer grondstof! Met deze boodschap willen de gemeente Heerde en ROVA samen met de inwoners de kwaliteit van de grondstoffen verbeteren.

 • Heerde Energiek zoekt nieuwe zonnedaken

  03 april 2023

  Heerde Energiek heeft 8 zonnedaken in beheer, maar er kan meer! Heerde Energiek wil graag in contact komen met eigenaren van grote daken om opnieuw een serie van 4 zonnedaken te ontwikkelen.

 • Waarom goed rioolgebruik?

  30 maart 2023

  Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Afvalwater in het riool wordt gezuiverd, zodat het weer schoon terug kan in de natuur.

 • Tijdelijke Subsidieregeling Winterfonds

  Heeft uw maatschappelijke organisatie in 2022 te maken gehad met stijgende energieprijzen? En is deze organisatie in de gemeente Heerde? Dan kunt u mogelijk financiële ondersteuning aanvragen bij ons. Dat kan via de tijdelijke subsidieregeling Winterfonds.

 • Wijziging portefeuilles B&W

  28 maart 2023

  Binnen het college van B&W is de portefeuille Werk & Inkomen overgedragen van wethouder Wolbert Meijer naar wethouder William van Ommen. Om de werkdruk beter te verdelen heeft het college tot deze wijziging besloten. De wijziging gaat per direct in.

 • Maandelijks inloopspreekuur wethouder van Ommen

  28 maart 2023

  Wethouder William van Ommen geeft u graag de mogelijkheid om uw vragen, ideeën, zorgen en kansen met hem te delen. Dat kan via een maandelijks inloopspreekuur.