Nieuws

 • Tuinsafari

  23 maart 2023

  Caroline van de Burgt schrijft maandelijks over biodiversiteit en wat ze allemaal tegenkomt in haar tuin.

 • Eerste kievitsei in Heerde gevonden

  21 maart 2023

  Het eerste nestje met maar liefst drie kievitseieren is maandag 20 maart rond 12.15 uur gevonden in het Wapenvelder Broek door de heer Jan van Loo. Dit is later dan vorig jaar. Het nestje met het eerste kievitsei werd toen op 17 maart gevonden door de heer Boeve.

 • Nieuwe Nederlanders

  27 maart 2023

  Op 8 maart hebben 2 personen de Nederlandse nationaliteit gekregen door naturalisatie.

 • Werken aan gasverbrandingsinstallatie: alleen bedrijven met een CO-vrij certificaat

  21 maart 2023

  Vanaf 1 april dit jaar bent u verplicht om een gecertificeerd bedrijf in te schakelen voor installatie, onderhoud en reparatie aan uw cv-ketel, geiser, gashaard of gaskachel. Zelf klussen aan deze apparaten is dan strafbaar.

 • Rekenkamercommissie: accommodatiebeleid gemeente Heerde niet op orde

  16 maart 2023

  De rekenkamercommissie gemeente Heerde heeft met ondersteuning van een extern onderzoeksbureau een onderzoek uitgevoerd naar het accommodatiebeleid van de gemeente Heerde. Het onderzoek had betrekking op de sport- en welzijnsaccommodaties in de gemeente Heerde. Hoofdvraag van het onderzoek was hoe doelmatig en doeltreffend het accommodatiebeleid van de gemeente Heerde is en hoe dat beleid wordt uitgevoerd.

 • Wethouder William van Ommen: Contact gezocht!

  14 maart 2023

  Het was 8 oktober van het vorige jaar toen het ouder/kind-festival werd gehouden. Een festival waar ik als wethouder jeugd de eervolle taak had om plaats te nemen aan een tafel waar kinderen/jeugdigen met mij in gesprek konden om hun goede ideeën met mij te delen. 

 • Juridisch vrijwilliger Heerde Energiek

  13 maart 2023

  De energiecoöperatie Heerde Energiek drijft op vrijwilligers. Deze vrijwilligers zitten in het bestuur van de coöperatie en in de verschillende projectgroepen die zich bezighouden met de voorbereiding en onderhoud van de projecten. Dat zijn de technisch geschoolde vrijwilligers.

 • Gemeenten slaan handen ineen op gebied maatschappelijke opvang en beschermd wonen

  02 maart 2023

  De gemeenten Apeldoorn, Brummen, Epe, Hattem, Heerde en Voorst gaan meer samenwerken als het gaat om maatschappelijke opvang en beschermd wonen (MO/BW). De afspraken zijn vastgelegd in een nieuw convenant. Gemeenten gaan de komende jaren het aantal ‘klassieke’ beschermd wonen plekken afbouwen. Er komen meer tussenvormen van beschermd wonen in de wijk, met goede begeleiding. Zorg nabij inwoners dus.

 • Positieve uitkomst tweejaarlijks onderzoek ROVA

  ROVA zamelt voor onze gemeente huishoudelijk restafval en grondstoffen in. Elke 2 jaar onderzoekt ROVA hoe inwoners kijken naar de afvaldienstverlening. In het najaar van 2022 was het weer tijd voor dit bewonersonderzoek.