Vanwege onderhoudswerkzaamheden is deze website op maandag 12 april uur minder goed bereikbaar. Tijdens de werkzaamheden kunt u geen online aanvragen indienen. De producten van Burgerzaken kunt u wel aanvragen of regelen (verhuizing doorgeven, uittreksel aanvragen etcetera). 

Koninklijke onderscheiding (lintje)

Mensen met bijzondere verdiensten voor de samenleving komen in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding.

Om zo’n onderscheiding te krijgen, moeten deze mensen eerst worden voorgedragen. U kunt daarvoor zorgen, want iedereen kan iemand anders voordratgen voor een lintje. Een Koninklijke Onderscheiding kan worden uitgereikt bij twee gelegenheden:

  • Tijdens de jaarlijkse lintjesregen, de laatste werkdag voor Koningsdag;
  • Bij een bijzondere gelegenheid, zoals bijvoorbeeld een afscheid of een jubileum.

Informatie

Als u iemand voor wilt dragen voor de lintjesregen van 2022 of voor een bijzondere gelegenheid, dan kunt u het liefst zo spoedig mogelijk, maar in elk geval vóór 12 mei 2021 contact op nemen met Henriëtte Bresser-Dingerink, via (0578) 69 94 94 of kabinet@heerde.nl. Zij kan u in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke Onderscheiding en hoe u te werk moet gaan.

Het formulier voor de lintjesregen van 2022 moet uiterlijk op 10 juni 2021 (sluitingsdatum) binnen zijn.

Wilt u iemand voordragen voor een bijzondere gelegenheid, dan moet de aanvraag zes maanden voor die datum zijn ingediend.

Voordragen

Voor het voordragen kunt u het formulier op www.lintjes.nl gebruiken. U kunt het formulier daar online invullen en versturen of downloaden om het offline in te vullen en te versturen.

Naar het formulier

Op uw verzoek kan het aanmeldingsformulier ook aan u worden toegestuurd.

Het volledig ingevulde formulier kunt u per email versturen naar kabinet@heerde.nl of per post naar onderstaand adres.

Gemeente Heerde
Postbus 175
8180 AD Heerde

Meer informatie