Vanwege de voorzorgsmaatregelen met betrekking tot het beveiligingslek in Citrix kunt u vanaf vrijdag 17 januari 2020, 17.00 uur, geen aanvragen doen waar DigiD voor nodig is. Lees meer informatie in het nieuwsbericht.

Gemeentevlag en -wapen Heerde

Op 23 februari 1976 stelde de raad van Heerde de gemeentevlag in. De kleuren zijn ontleend aan het wapen.

De beschrijving van de vlag luidt: een broeking (linkergedeelte) blauw-wit en een vlucht (rechtergedeelte) geel-rood.

Gemeentevlag Heerde

De gemeente Heerde heeft nu Heerder vlaggen te koop tegen kostprijs. Dit is een stuk goedkoper dan wanneer u ze individueel bij een groothandel in vlaggen zou bestellen. De vlaggen hebben een afmeting van 1,50 x 2,25 meter en kosten € 48,20 per stuk.

De vlaggen zijn zowel voor privé-personen als voor organisaties en bedrijven bedoeld. Wanneer u een vlag wilt kopen, kunt u contact opnemen met de gemeente Heerde.

Gemeentewapen Heerde

Op 29 oktober 1869 werd het huidige wapen van Heerde vastgesteld. Het wapen bestaat uit drie delen.

Beschrijving

De bovenkant is goud (geel) en toont twee schapenkoppen van zilver (wit). De onderkant bestaat uit een rechterzijde in keel (rood) met een ploeg van goud en een linkerzijde in lazuur (blauw) met een ossenkop van zilver. De samenstellers van het wapen wilden op deze manier de belangrijkste middelen van bestaan weergeven: schapenhouderij, veeteelt en akkerbouw.

NB: In de beschrijving lijken links en rechts te zijn omgedraaid. Dit komt omdat schilden altijd worden beschreven gezien vanuit het hart van de ridder die het schild draagt.

Wapen gemeente Heerde

Het gemeentewapen mag voor privé-doeleinden worden gebruikt, bijvoorbeeld voor de voorkant van een scriptie voor school. Het gebruik van het gemeentewapen voor zakelijke doeleinden is niet toegestaan.

Huisstijl gemeente Heerde

De gemeentelijke organisatie van Heerde heeft een eigen huisstijl. Deze is gebaseerd op het al lang bestaande wapen voor de gemeente.