Heerde in het kort

De gemeente Heerde ligt op de Veluwe, tussen Zwolle en Apeldoorn. De gemeente heeft meer dan 18.000 inwoners.

De gemeente bestaat uit vier dorpen: Heerde, Veessen, Vorchten, Wapenveld en het buurtschap Hoorn.

Aantrekkelijke woon- en werkgemeente

U kunt in Heerde genieten van de uitgestrekte bossen en heidevelden en er zijn een aantal bijzondere fiets- en wandelroutes. Een van de trekpleisters is het Heerderstrand. Heerde heeft daarnaast genoeg winkels en een bloeiend verenigingsleven. Er zijn meerdere speeltuinen, enkele buurt- en clubhuizen en er is een levendig kerkelijk jeugdwerk.

Heerde is dan ook erg in trek als woon- en werkgemeente. De meeste inwoners van de gemeente Heerde werken in de industrie, de bouwnijverheid en de commerciële dienstverlening. De totale gemeente heeft een oppervlakte van ruim 8.000 hectare.

Onderwijs, sport en cultuur

In de dorpen Heerde, Wapenveld en Veessen zijn basisscholen te vinden. De gemeente Heerde heeft een christelijke scholengemeenschap voor VMBO, HAVO en VWO en een vormingscentrum. In Heerde en Wapenveld staan prachtige dorpshuizen. U kunt naar hartenlust sporten op de verschillende sportvelden, in de gymnastieklokalen en in de sporthallen. Bovendien is er het Berghuizer zwem- en recreatiebad tussen de dorpen Heerde en Wapenveld.

Ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Het Cultureel Centrum organiseert diverse voorstellingen en bij het Creatief Centrum kunt u terecht voor de meest uiteenlopende cursussen. U kunt daarnaast muzieklessen volgen bij de Stichting Muziekonderwijs Heerde.

Inwoneraantal

De provincie Gelderland biedt een statistisch zakboek aan. Hierin kunt u bijvoorbeeld het aantal inwoners van de gemeente Heerde bekijken.

Ook kunt u de beroepsbevolking of de woningvoorraad in de gemeente bekijken. De gemeente Heerde heeft in totaal meer dan 18.000 inwoners.

Ga om het statistisch zakboek te bekijken naar de website www.gelderland.databank.nl.