Sport- en preventieakkoord

Een gezonde en sportieve samenleving. Dat is het doel van de afspraken die wij met onze partners hebben gemaakt. Deze afspraken noemen wij 'akkoorden' en zijn vastgelegd in het Preventie- en leefstijlakkoord en het Sport- en beweegakkoord.

U kunt de beide akkoorden op deze pagina bekijken. Ook vertellen wij hoe u een financiële bijdrage voor of ondersteuning bij uw plan kunt aanvragen.

Lokaal Preventie- en leefstijlakkoord

Een goede gezondheid is een waardevol en kostbaar bezit. Zorgen dat inwoners van de gemeente Heerde gezond blijven door gezondheid te bevorderen en te beschermen. Dat is de ambitie van het Preventie- en leefstijlakkoord 'Actief en gezond Heerde'.

Lokaal Preventie- en leefstijlakkoord Heerde (pdf, 3Mb)

Lokaal Sport- en beweegakkoord

Iedereen kan in Heerde met plezier en zonder belemmering veilig en gezond sporten en bewegen. Het liefst op eigen niveau, gepaste wijze, zonder barrières een leven lang. Dat is het uitgangspunt en de ambitie van het Sport- en beweegakkoord 'Heerde actief in beweging!'.

Lokaal Sport- en beweegakkoord Heerde (pdf, 3Mb)

U kunt een financiële bijdrage aanvragen

Om uw plan te ondersteunen. Om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage moet een plan:

  • bijdragen aan de doelstellingen van (één van) beide akkoorden; 
  • betekenisvol zijn voor de Heerder samenleving; 
  • actief stimuleren tot een gezonde leefstijl of deelname aan sport en bewegen; 
  • open en toegankelijk zijn. 

Een financiële bijdrage aanvragen kan met het volgende aanvraagformulier

Financiële bijdrage aanvragen Log in met eHerkenning of DigiD.

Wat gebeurt er na uw aanvraag? 

  • De kerngroep Sport- en preventieakkoord Heerde beoordeelt uw aanvraag. De kerngroep gebruikt hiervoor een toetsingskader.
  • U ontvangt binnen 20 werkdagen, na het indienen van uw aanvraag, een beslissing. 
  • U ontvangt deze beslissing schriftelijk.

U kunt ook ondersteuning aanvragen

Om ideeën uit te werken tot actie, en deze te verbinden aan bestaand beleid, partnerorganisaties of andere initiatieven. Ruben Buijserd (bureau midmid) is als procescoördinator beschikbaar om het initiatief aan te jagen en te begeleiden. Hij zet zich in als verbinder tussen partnerorganisaties en de doelstellingen uit de beide akkoorden. 
  
Heeft u een idee of een concreet plan en wilt u daarmee bijdragen aan een sportiever en gezonder Heerde, of wilt u aanspraak maken op het uitvoeringsbudget? Neem contact op met Ruben Buijserd: ruben@midmid.nu of 06 - 34 34 59 98.

Samen op weg

In de akkoorden hebben we samen vastgelegd op weg te willen naar een sportiever en gezonder Heerde, we hopen jullie op die weg te treffen en daarin de komende periode samen op te gaan! Samen leven, samen doen.