Tekst ontvangstbevestiging

Beste heer/mevrouw,

U heeft onlangs een stuitingsbrief bij ons afgegeven, waarin u het ministerie van Infrastructuur en Water verzoekt de termijn van 5 jaar niet te hanteren om een verzoek tot nadeelcompensatie in te dienen. De reden hiervoor is dat nu nog niet duidelijk is welke schade u mogelijk leidt. Hierbij bevestigen wij de ontvangst van deze brief. Verder willen wij hierbij ook enkele zaken onder de aandacht brengen.

Rol gemeente

Formeel heeft de gemeente geen rol in een procedure tot nadeelcompensatie voor een inwoner. Wij verzorgen de stuitingsbrief om u van dienst te zijn. Wij verzamelen de brieven die voor 20 maart 2020 bij ons zijn ingeleverd en sturen die naar het ministerie. Hierna vindt alle communicatie over uw brief door het ministerie rechtstreeks met u plaats. U moet ook zelf beslissen of u te zijner tijd een verzoek tot nadeelcompensatie met de daarbij behorende onderbouwing indient. Wij slaan uw brief op in onze administratie en zullen uw brief alleen voor deze procedure gebruiken.

Geen indicatie schadevergoeding

Dat u een stuitingsbrief naar het ministerie heeft gestuurd, wil zeker nog niet zeggen dat u recht heeft op welke vorm van schadevergoeding of nadeelcompensatie dan ook. U moet zelf afwegen of u uiteindelijk een verzoek tot nadeelcompensatie indient met de onderbouwing.

Ten slotte

Wij zullen met de grootste zorgvuldigheid de ingeleverde stuitingsbrieven verzamelen en doorsturen naar het ministerie. Maar er kan altijd iets misgaan. Als u kort na het indienen van de brieven bij het ministerie niets gehoord heeft, raden wij u aan contact met ons op te nemen via (0578) 69 94 94.

Terug naar de hoofdpagina