Afvalcontainer of -pasje

Afvalcontainers en afvalpasjes (chipkaarten) zijn eigendom van ROVA en horen bij de woning. Laat de containers leeg en schoon achter als u gaat verhuizen. Een afvalpasje moet u ook in de woning achterlaten.

Als u gaat verhuizen, kunt u uw container omruilen

U kunt uw container omruilen voor een grotere of kleinere. Als u de huidige containers wilt omruilen of vóór uw verhuisdatum gebruik wilt maken van de containers of de chipkaart, dan kunt u dat online doorgeven aan de gemeente Heerde.

Afvalcontainer (of -pasje) aanvragen of omruilen Log in met uw DigiD-gebruikersnaam en -wachtwoord.

  • Wilt u dit niet online regelen? Dan kunt u het pdf-formulier (pdf, 143Kb) downloaden, printen, invullen en opsturen.
  • Komt u liever persoonlijk langs om uw de containers of chipkaart aan te vragen of om te ruilen, dan kan dat in het gemeentekantoor. Let daarbij wel op de openingstijden van het gemeentekantoor.

Het is niet mogelijk om een container die u niet gebruikt in te leveren. Beschadiging of verdwijning is voor uw eigen rekening, tenzij u kunt aantonen dat het buiten uw schuld is gebeurd.

Ook als u niet gaat verhuizen, kunt u uw container omruilen

U kunt uw container omruilen voor een grotere of kleinere. Neem hiervoor direct contact op met ROVA.

Is uw container verdwenen?

ROVA kan dan een nieuwe container plaatsen. Het kan zijn dat hier kosten voor in rekening worden gebracht. Neem contact op met ROVA om de situatie door te nemen.

Kosten

Het omruilen van een container en het aanvragen van een afvalpasje bij een verhuizing is gratis. Als u dit tussentijds wilt doen, zijn er wel kosten aan verbonden.