Gevonden en verloren voorwerpen

Bent u iets verloren of hebt u iets gevonden? Doe dan een melding bij de gemeente via www.verlorenofgevonden.nl. Op deze website kunt u ook zelf kijken of uw voorwerp al is gevonden.

Een gevonden of verloren voorwerp melden 

Een verloren voorwerp zoeken

Bewaren gevonden voorwerp

Gevonden voorwerpen kunt u zelf bewaren of afleveren op het gemeentekantoor. De gemeente bewaart het voorwerp zolang als het nodig is. Wilt u het voorwerp thuis bewaren? Dan geldt een bewaartermijn van tenminste 1 jaar. De gemeente stuurt u een bericht als de eigenaar zich meldt of wanneer de bewaartermijn is vervallen. Heeft niemand zich gemeld als eigenaar, dan wordt u in principe eigenaar van het voorwerp.

Ophalen gevonden voorwerp

De gemeente zorgt voor contact tussen vinder en eigenaar als een voorwerp is gevonden. Als het voorwerp kan worden opgehaald op het gemeentekantoor, kunt u een afspraak maken via (0578) 69 94 94. Neem dan wel uw legitimatiebewijs mee.

Verlies en diefstal

U hoeft geen aangifte te doen bij de politie bij verlies of diefstal van uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. U kunt hiervoor bij de gemeente een verklaring van verlies of diefstal tekenen of het online formulier verklaring vermissing reisdocument invullen. Bij vermoeden van misbruik, verwijst de gemeente de aanvrager door naar de politie voor nader onderzoek.

Meer informatie?

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail naar gemeente@heerde.nl. U kunt ook telefonisch contact opnemen via telefoonnummer (0578) 69 94 94.