Rioolaansluiting aanvragen

De gemeente zorgt voor het hoofdrioolstelsel en gaat over de aanleg, het onderhoud, de ontstopping en de vervanging ervan.

Daarnaast zorgt de gemeente ook voor de aansluiting van uw woning, bedrijf of gebouw op het riool. De gemeente verzorgt uw aansluiting tot uw eigen terrein. Aan het einde van de huisaansluiting legt de gemeente een ontstoppingsput aan op uw perceel. Op uw terrein moet u uw eigen riool aanleggen, volgens het bouwbesluit.

Bent u nog niet aangesloten op het rioolstelsel? U kunt uw aansluiting onderstaand online aanvragen.

Rioolaansluiting aanvragen Hiervoor heeft u DigiD of eHerkenning nodig.

Wilt u uw aanvraag liever schriftelijk indienen? Dan kunt via onderstaande formulieren uw aansluiting aanvragen. Stuur het volledig ingevulde en ondertekende formulier naar ons op.

Voor iedere woning wordt een huisaansluiting op het vuilwater gerealiseerd. Deze heeft standaard een diameter van Ø 125 mm. Als een grotere diameter gewenst is, moet u dit bij de aanvraag duidelijk vermelden. Hemelwater moet u zelf op uw eigen terrein opvangen.

Behandeling van uw verzoek

De behandeling van uw verzoek duurt ongeveer 2 weken. Na een positief besluit nemen we contact met u op voor de uitvoering van uw aansluiting. De uitvoering duurt ongeveer 6 weken. Als uw woning deel uitmaakt van een nieuwbouwplan hoeft u vaak geen rioolaansluiting aan te vragen. De projectontwikkelaar regelt dit dan voor u.

Kosten

Rioolaansluiting per huisaansluiting: € 700,00.

Nadat u bent aangesloten op de gemeentelijke riolering ontvangt u jaarlijks een aanslag rioolheffing.

Vragen?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.