Wonen en huishouden

Heeft u ondersteuning nodig bij het regelen van praktische dagelijkse zaken? Klik dan op één van de onderstaande onderwerpen voor meer informatie.

  • Een geschikt huis

    Het huis waarin u woont moet voor u geschikt zijn. Dit betekent dat u de belangrijkste ruimtes goed kunt bereiken en gebruiken. Het kan zijn dat dit niet (meer) het geval is. Bijvoorbeeld omdat de woning te groot voor u is. Of omdat u moeite heeft om de trap op te komen.

  • Dagactiviteiten Stip

    Heeft u behoefte aan ontmoeting? Dan bent u welkom bij de dagactiviteiten in Stip. De wekelijkse dagactiviteiten zijn het perfecte moment waar inwoners elkaar kunnen ontmoeten.

  • Huishouden

    Een huishoudcoach geeft advies of begeleiding over het huishouden. U kunt hulp bij het huishouden aanvragen als het u en/of uw huisgenoten niet altijd lukt om zelf uw huishouden te doen.

  • Beschermd wonen

    Heeft u psychiatrische of psychosociale problemen en kunt u niet zelfstandig wonen? Dan is beschermd wonen een mogelijkheid.

  • Onafhankelijke cliëntondersteuning

    Zoekt u een weg binnen de sociale regelgeving? Heeft u behoefte aan onafhankelijke informatie en advies? Of wilt u hulp tijdens een gesprek met Stip? Een cliëntondersteuner wijst u de weg.

  • Sociaal werk

    Het sociaal werk is met een aantal sociaal werkers actief in de gemeente Heerde. De sociaal werkers helpen en begeleiden u bij de problemen in het leven, Daar waar u zelf niet meer uitkomt, of waar uw omgeving niet (meer) mee kan helpen.

  • Woningaanpassingen

    U wilt zo lang mogelijk in uw eigen huis wonen. Het liefst zo prettig en vooral zo veilig mogelijk. Vaak zijn er dan wel woningaanpassingen nodig.

  • Ondersteuning als u het zelf niet kunt regelen

    Heeft u vragen heeft over het regelen van dagelijkse zaken? Lukt dit u zelf niet meer goed door bijvoorbeeld psychosociale problemen, (beginnende) dementie, psychische klachten of verstandelijke beperkingen? Neem dan contact op met Stip.

  • Opstapregeling

    Woont u in een instelling of bij een zorgorganisatie? Bijvoorbeeld vanwege een verslaving, psychiatrische problemen, huiselijk geweld of verstandelijke beperking? En bent u toe aan zelfstandig wonen in de wijk? Dan is de Opstapregeling misschien iets voor u. Deze regeling ondersteunt u bij de overstap naar zelfstandig wonen.

  • Welkom in de buurt

    Steeds meer mensen met een psychische kwetsbaarheid verblijven niet in een instelling maar wonen zelfstandig (met begeleiding) in de wijk.

  • Campagne Verborgen leed

    Ongeveer 1 op elke 20 ouderen in Heerde krijgt te maken met onprettige situaties. Denk hierbij aan schelden, hardhandig vastpakken, verwaarlozing of het misbruiken van de pinpas van de oudere. Vaak vindt dit achter de voordeur plaats. Ouderen vinden het moeilijk hierover te praten. Daarom spreken we van verborgen leed.