April 2024

 • College van B&W bezoekt Ventilex

  16 april 2024

  Het college is 9 april op bedrijfsbezoek geweest bij Ventilex. Het college is daar hartelijk ontvangen door de heren Sterenberg, Koetsier en Wouda, het huidige managementteam. Het college werd meegenomen in de historie van het bedrijf, kreeg uitleg over de machines, de markt en de locaties over de wereld waarvoor Ventilex de machines maakt en installeert.

 • Komt u een kijkje nemen achter de schermen?

  16 april 2024

  Op woensdag 16 oktober van 15.00 uur tot 20.00 uur hebben wij open huis! U kunt dan een kijkje achter de schermen nemen. Er is bewust gekozen voor de woensdag, omdat dan veel ouders vrij zijn en we ook graag kinderen bij ons open huis betrekken.

 • Groene organisaties en gemeente van start met biodiversiteitsvisie

  11 april 2024

  Groene organisaties zijn samen met de gemeente Heerde begonnen met het ontwikkelen van een plan om de biodiversiteit te verbeteren. Op 4 april vond de eerste bijeenkomst plaats, met 19 ‘groene’ organisaties uit de gemeente. Ook enkele inwoners waren aanwezig.

 • Burgemeester Olaf Prinsen: 'Koester de vrijheid'

  16 april 2024

  Het zijn bijzondere maanden. Er zijn volop feestdagen. Waarbij we vrij zijn en vaak familie en vrienden opzoeken om met elkaar te zijn. Binnenkort is het weer Koningsdag, ook zo’n feest. Maar niet lang daarna is het Dodenherdenking, gevolgd door Bevrijdingsdag.

 • Nationale Herdenking en Bevrijdingsdag 2024

  15 april 2024

  Ieder jaar vindt op 4 en 5 mei de Nationale Herdenking plaats en vieren we de bevrijding.

 • Veluwse burgemeesters en VOC-LbO ondertekenen intentieverklaring voor gezamenlijke inzet voor veteranen

  15 april 2024

  De Stichting Veteranen Ontmoetings Centrum Legerplaats bij Oldebroek (SVOC-LbO) en de zes omliggende gemeenten, Oldebroek, Hattem, Elburg, Heerde, Nunspeet en Epe werken samen om veteranen te vinden, te binden, te informeren en met elkaar in contact te brengen. Deze afspraak werd op 28 maart ondertekend tijdens de Paaslunch op de Legerplaats bij Oldebroek.

 • Klok-zeepkist voor de gemeenteraad

  02 april 2024

  Vanaf nu kunt u de gemeenteraad toespreken vanaf een échte zeepkist. Sinds begin dit jaar geeft de gemeenteraad u de kans om uw ideeën in te brengen tijdens de ‘zeepkist’. Dit bracht Dalli-De Klok, de nazaten van de familie Van Apeldoorn en de Antiekhal Heerde op het idee om de raad te verrassen met een échte zeepkist. Natuurlijk één van de Klok-fabriek.

 • De nieuwe ROVA-app is beschikbaar

  Sinds maart 2024 is de nieuwe ROVA-app beschikbaar in de App- en Play-store. Met de nieuwe ROVA-app heeft u altijd snel toegang tot actuele informatie rondom de inzamelmomenten, nieuwsberichten en andere handige informatie over afval en grondstoffen, zoals tips en de afvalscheidingswijzer.

 • Vernieling lichtmasten

  15 april 2024

  Jammer genoeg zien we steeds vaker dat lichtmasten in het Stationspark in Wapenveld worden vernield. Dit kost u en ons als gemeenschap niet alleen geld om het te herstellen, maar het is vooral ook levensgevaarlijk!