Vooraankondiging vertrek wethouder Wolbert Meijer

Wethouder Wolbert Meijer laat woensdag weten dat hij komende zomer stopt als wethouder van Heerde. Hij dient de gemeente Heerde zo’n 8 jaar en vindt het tijd om plaats te maken voor een opvolger.

Wolbert Meijer aankondiging afscheid

Wethouder Meijer heeft dit besluit zorgvuldig genomen: “In de afgelopen maanden heb ik met mijn gezin en vrienden nagedacht over de wens om te komen tot een betere balans tussen het prachtige ambt van wethouder en mijn gezin, waarin ook zorgtaken te vervullen zijn.” 

Langzaam maar zeker groeide Meijer toe naar dit besluit: “Ik wilde niet weg voordat we gingen bouwen in het centrum van Heerde. Daar heb ik vanaf dat ik begon mijn steentje aan bijgedragen. Het unieke besluit van de gemeenteraad afgelopen maandagavond over het pand Van Setten/Van Loenen is wat dat betreft voor mij de kers op de taart. Het bestemmingsplan is onherroepelijk. We zijn begonnen met bouw- en woonrijp maken. De kop is eraf!”

De huidige raadsperiode is ongeveer halverwege. Er start een nieuw begrotingstraject. Deze tijdige aankondiging geeft de raadsfractie van ChristenUnie/SGP voldoende gelegenheid een opvolger voor te dragen. In nauw overleg met burgemeester Olaf Prinsen en die fractie wordt de komende tijd de exacte datum van de overdracht aan een nieuwe wethouder bepaald. “Het moment wordt zodanig gekozen dat er een warme overdracht kan plaatsvinden aan mijn opvolger. De nieuwe wethouder kan zich dan gedegen inwerken richting een nieuwe bestuursperiode”, aldus Meijer.

Fractievoorzitter Gert van der Rhee reageert: “Ik heb respect voor zijn besluit en voor zijn bijdrage aan onze gemeente. We zijn dankbaar voor wat hij tot op heden voor Heerde betekent. Tegelijk vinden we het heel jammer dat hij gaat vertrekken.”

Ook burgemeester Olaf Prinsen reageert: “Wolbert Meijer heeft straks ruim 18 jaar bijgedragen aan het lokaal openbaar bestuur. We gaan een inspirerende en kundige bestuurder missen. Hij zet zich met grote toewijding in voor onze gemeente.”

Meijer wil na zijn wethouderschap zijn hart volgen door bij te dragen aan de ontwikkeling van een leefbaar landelijk gebied. Hoe dat er precies uitziet, gaat hij de komende tijd verkennen. “We nemen nog geen afscheid! Tot het moment waarop de beëindiging van mijn aanstelling definitief is, blijf ik me onverminderd inzetten voor Heerde.”

Wethouder Wolbert Meijer heeft financiën, grondbedrijf (waaronder centrumplan Heerde), economie, landbouw, landschap, water en natuur in portefeuille. Hij is voorzitter van de bestuurlijke tafel Masterplan IJsselvallei en voorzitter bestuurlijk overleg economie Kop van de Veluwe. Eerder was Wolbert Meijer ruim 10 jaar wethouder in de Overijsselse gemeente Zwartewaterland en onder andere 7 jaar vicevoorzitter van de Bestuurdersvereniging van de ChristenUnie.