Maart 2024

 • Wethouder Stephan Nienhuis: 'Lentekriebels'

  26 maart 2024

  Op het moment van schrijven staan al overal de bomen in de witte bloesem. In onze wijk, naast het raadhuis. Prachtig om te zien. Ook in de gemeenteperken, de tuinen en de velden komen weer allerlei schitterende kleuren op. Je ziet en hoort aan alles dat het voorjaar echt begonnen is. Dat geeft mij echte lentekriebels. Ik geniet er bewust van, want deze fase is snel voorbij om plaats te maken voor al het nieuwe groen.

 • College van B&W regelmatig op locatie

  16 april 2024

  Op 12 maart was het college in Vorchten. De collegeleden vinden het belangrijk midden in de gemeenschap te staan en brengen daarom regelmatig een hele dinsdag door op locatie.

 • Burgemeesters Noord-Veluwe: geen vakantievluchten boven ons gebied

  22 maart 2024
 • 10 handtekeningen onder het Armoedepact

  14 maart 2024

  10 organisaties uit de gemeente Heerde hebben de handen ineengeslagen om armoede in de gemeente terug te dringen. Donderdag 14 maart, in de landelijke week van het geld, werd het armoedepact Samen Rondkomen ondertekend.

 • Wolbert Meijer: 'Hotel Boeve 2.0'

  15 april 2024

  Van oudsher liep er een handelsroute over de oostzijde van de Veluwe waarlangs het dorp Heerde zich ontwikkelde. Midden in het dorp was een pleisterplaats waar de vermoeide handelsreiziger een maaltijd nuttigde en de paarden te drinken kregen. Die plek groeide uit tot wat rond het jaar 1900 hotel Boeve was. Jaap Hunze was de eigenaar van het ANWB-bondshotel met terras, garage en prima keuken. In het huidige pand zijn de contouren van dat oude hotel nog te vinden.

 • Geslaagde inloopavonden over verkeer

  11 maart 2024

  We werken in de gemeente Heerde aan een nieuw mobiliteitsplan. Afgelopen weken organiseerden we daarom 3 inloopavonden over verkeer in de gemeente. De avonden zijn goed bezocht. In totaal waren er zo’n 125 betrokken bezoekers. Ze hebben tips gegeven over diverse verkeersonveilige situaties, parkeren en schoolomgevingen. We gebruiken dit om het mobiliteitsplan aan te scherpen.

 • Vooraankondiging vertrek wethouder Wolbert Meijer

  11 maart 2024

  Wethouder Wolbert Meijer laat woensdag weten dat hij komende zomer stopt als wethouder van Heerde. Hij dient de gemeente Heerde zo’n 8 jaar en vindt het tijd om plaats te maken voor een opvolger.

 • Gemeentelijk meldpunt goed verhuurderschap

  Sinds 1 januari 2024 heeft elke gemeente in Nederland een meldpunt voor ongewenst verhuurgedrag. Hier kunnen huurders of woningzoekenden (anoniem) terecht met vragen of klachten over het gedrag van hun verhuurder. Ook wij hebben een verhuurdersmeldpunt ingericht.

 • Wolbert Meijer: 'Elke duurzame maatregel is waardevol'

  04 maart 2024

  Vorige week hoorde ik op de radio dat februari de warmste maand ooit gemeten is. Dit soort records horen we de laatste jaren steeds vaker. Voor mij zijn het duidelijke tekenen dat het klimaat verandert. Het is een groot thema: klimaatverandering, waar op Europees en landelijk niveau veel aandacht voor is. Het thema wordt bijna zo groot dat je zou denken dat we het maar over ons heen moeten laten komen, omdat we er geen invloed op hebben.

 • Gemeente nodig? Maak een afspraak

  04 maart 2024

  Het is momenteel erg druk bij onze Publieksbalie. We werken daarom volledig op afspraak. Wilt u bijvoorbeeld een rijbewijs of reisdocument (paspoort of identiteitskaart) aanvragen, een geboorte aangeven of een verhuizing doorgeven? Maak dan van tevoren een afspraak. Binnenlopen heeft geen zin, omdat we dan geen ruimte in de agenda hebben.

 • Gebruik van het Spoorbaanpad door fietsers en voetgangers

  29 februari 2024

  De gemeente Heerde is bezig de verkeersveiligheid te vergroten. Vorig jaar zijn we gestart met een actie om voetpaden vrij te houden van geparkeerde auto’s om de toegankelijkheid te verbeteren.

 • Vraag tijdig een paspoort of identiteitskaart aan

  26 februari 2024

  Heeft u een paspoort of identiteitskaart dat in 2024 verloopt? Vraag dan op tijd zo’n reisdocument aan. We krijgen dit jaar meer aanvragen dan normaal. Daardoor kan het zijn dat onze levertijd ook wat langer is.

 • Openstelling aanwijzingsprocedure lokale omroep

  25 januari 2024

  Op 30 november 2024 vervalt de 5-jarige aanwijzing van Stichting Lokale Omroep Heerde als lokale omroep voor onze gemeente. Het Commissariaat voor de Media heeft daarom een aanwijzingsprocedure lokale omroep opengesteld.

 • Maandelijks inloopspreekuur wethouder van Ommen

  17 april 2024

  Heeft u vragen, ideeën, zorgen en kansen die u met hem wilt delen? Kom dan naar het maandelijkse inloopspreekuur van 15.00 uur tot 16.00 uur bij Stip aan de Sportlaan 2 in Heerde.  

 • Rondkomen: alle informatie op een rij

  04 september 2023

  Voor steeds meer mensen is het lastiger om rond te komen. Boodschappen worden duurder en de energierekening stijgt. De gemeente, Stip en de verschillende vrijwilligersorganisaties kunnen u ondersteuning bieden wanneer u er zelf niet meer uitkomt. Samen zijn we Heerde.