Wolbert Meijer: 'Hotel Boeve 2.0'

Van oudsher liep er een handelsroute over de oostzijde van de Veluwe waarlangs het dorp Heerde zich ontwikkelde. Midden in het dorp was een pleisterplaats waar de vermoeide handelsreiziger een maaltijd nuttigde en de paarden te drinken kregen. Die plek groeide uit tot wat rond het jaar 1900 hotel Boeve was. Jaap Hunze was de eigenaar van het ANWB-bondshotel met terras, garage en prima keuken. In het huidige pand zijn de contouren van dat oude hotel nog te vinden.

Wolbert Meijer

Zo’n 15 jaar geleden sloot de toenmalige modewinkel Van Setten Van Loenen haar deuren. Sinds die tijd staat het pand te wachten op een nieuwe start. Ruim 7 jaar mochten we met een enthousiast team werken aan een plan voor het centrum van Heerde.

De locatie van dat oude hotel is cruciaal voor het economisch sterker maken van ons centrum. Je wilt als middenstand je werk doen te midden van mooie panden die gasten uitnodigen nog wat langer te blijven om te genieten van de schoonheid van het centrum. Diverse panden hebben door de jaren heen een geweldige metamorfose ondergaan. Maar precies op deze historische en economisch belangrijke plek lukte dat tot op heden niet.

De gemeenteraad gaf ons college de opdracht met een oplossing te komen waarbij geen optie op voorhand onbespreekbaar is. Dat gaf ruimte om te zoeken naar een vergaande oplossing. De ontwikkelaar gaat van die locatie een prachtig pand maken. Zeg maar een Hotel Boeve 2.0 met de allure, degelijkheid en kwaliteit die bij Heerde passen.

Een locatie die klaar is voor de komende decennia. Er komen appartementen in en op de begane grond een Grand Café. Mocht dat laatste niet lukken de komende jaren, dan vult de gemeente die begane grond zelf in. Daartoe nam de gemeenteraad een dezer dagen unaniem, dit wat ons betreft historische besluit. Supergaaf dat daarmee een doorbraak geforceerd is. Daar is lang naar uitgekeken!

Wolbert Meijer,
Wethouder