Nieuws

 • Gewijzigde afvalinzameling op tweede paasdag

  29 maart 2023

  Op tweede paasdag (maandag 10 april) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in de gemeente Heerde. De containers worden op een andere dag geleegd.

 • Wijziging portefeuilles B&W

  28 maart 2023

  Binnen het college van B&W is de portefeuille Werk & Inkomen overgedragen van wethouder Wolbert Meijer naar wethouder William van Ommen. Om de werkdruk beter te verdelen heeft het college tot deze wijziging besloten. De wijziging gaat per direct in.

 • Heeft u interesse in de pacht van een gebied?

  In het buitengebied van Heerde, de zuidelijke landschapszone, bieden wij een gebied voor pacht aan. Het gebied is in het bestemmingsplan aangeduid als natuurgebied.

 • Intentieovereenkomst voor woningbouw Wapenveld

  27 maart 2023

  De gemeente Heerde en de Wapenveldse Wetering B.V. hebben een intentieovereenkomst ondertekend voor de bouw van ruim 100 woningen ten noorden van de wijk De Ossenkamp in Wapenveld. Deze woningen moeten in de komende jaren worden gerealiseerd.

 • STAP-budget misgelopen?

  23 maart 2023

  In onze gemeente kunt u kosteloos gebruik maken van Groei Vooruit en zo toch uw cursus of opleiding vergoed krijgen. Scholing is een mogelijkheid om uzelf verder te ontwikkelen binnen uw baan of om een nieuwe uitdaging aan te gaan.

 • Maandelijks inloopspreekuur wethouder van Ommen

  28 maart 2023

  Wethouder William van Ommen geeft u graag de mogelijkheid om uw vragen, ideeën, zorgen en kansen met hem te delen. Dat kan via een maandelijks inloopspreekuur. 

 • Tijdelijk noodfonds voor inwoners met financiële problemen

  23 maart 2023

  De gemeente Heerde heeft sinds vorig jaar een noodfonds. Dit noodfonds is voor huishoudens die in de financiële problemen komen door de hoge energierekening. Het is een vorm van bijzondere bijstand.

 • Tuinsafari

  23 maart 2023

  Caroline van de Burgt schrijft maandelijks over biodiversiteit en wat ze allemaal tegenkomt in haar tuin.

 • 1 jaar opvang Oekraïners in Groot Stokkert

  23 maart 2023

  Op 27 maart 2022 kwam de eerste groep Oekraïense vluchtelingen aan op Groot Stokkert. Wat toen een opvang leek voor enkele maanden, blijkt nu al een jaar te bestaan en het lijkt er niet op dat de situatie gauw verandert. Gelukkig vinden de Oekraïners hier een goed onderdak, mede dankzij de vrijwilligers.

 • Eerste kievitsei in Heerde gevonden

  21 maart 2023

  Het eerste nestje met maar liefst drie kievitseieren is maandag 20 maart rond 12.15 uur gevonden in het Wapenvelder Broek door de heer Jan van Loo. Dit is later dan vorig jaar. Het nestje met het eerste kievitsei werd toen op 17 maart gevonden door de heer Boeve.