Nieuws

 • Werken bij de gemeente Heerde? Bekijk onze vacatures

 • Tropisch weer, wijs met water

  10 augustus 2022

  Er staat tropische warmte op het programma! Bij hoge temperaturen gebruiken we met z'n allen veel meer drinkwater. Soms zoveel dat de bodem van de waterreservoirs in zicht komt.

 • Spoedaanvragen reisdocumenten van 24 en 25 augustus

  08 augustus 2022

  Alle spoedaanvragen die vanaf woensdag 24 augustus 16.00 uur tot donderdag 25 augustus 16.00 uur worden ingediend, worden pas geleverd op maandag 29 augustus. En niet zoals gebruikelijk op vrijdag 26 augustus.

 • Start groot onderhoud Flessenbergerweg

  08 augustus 2022

  Maandag 15 augustus start het groot onderhoud aan de Flessenbergerweg in Wapenveld, tussen de Parallelweg en de Vinkenweg. Een deel van het asfalt wordt vernieuwd en aan één zijde wordt een trottoir aangelegd.

 • Extra energietoeslag voor lagere inkomens

  09 augustus 2022

  Alle huishoudens krijgen in 2022 korting op hun stijgende energierekening. Een huishouden met een gemiddeld energieverbruik betaalt in 2022 rond de € 565,- minder aan energiebelasting en btw.

 • Ondernemersevent 17 november

  Het Ondernemersevent Heerde 2022 heeft als thema 'Brede welvaart'. Voor lokale ondernemers en overheid een mooi moment om met elkaar in gesprek te gaan. Reserveer de datum vast in uw agenda!

 • Overeenstemming over herinrichting centrum Heerde

  19 juli 2022
 • Rookvrije speelplekken: draag je ook jouw steentje bij?

  14 juli 2022

  Kinderen in een gezonde en veilige omgeving laten spelen. Dat willen we allemaal. Rookvrije speelplekken horen daar ook bij. Want zien roken doet roken. Gelukkig zijn er al veel plekken in Heerde rookvrij.

 • Het college prijst inzet voor onderwijs aan Oekraïners

  11 juli 2022

  Het college van Burgemeester en Wethouders is blij met het onderwijs dat in de afgelopen maanden aan Oekraïense kinderen is gegeven, en bedankt iedereen die zich daarvoor heeft ingezet.

 • Aangepaste openingstijden ROVA-Klantcontactcentrum in de zomer

  04 juli 2022

  In de zomerperiode vanaf maandag 4 juli tot maandag 5 september heeft het ROVA-Klantcontactcentrum aangepaste openingstijden.

 • Dag van de Dienstverlening

  08 augustus 2022

  De gemeente Heerde vindt een goede dienstverlening belangrijk. Donderdag 23 juni, tijdens de door de VN uitgeroepen ‘Dag van Publieke Dienstverlening’ stonden we daar extra bij stil. 

 • De warmtepomp, hoe werkt dat?

  09 juni 2022

  De overheid heeft beleid ingezet om de burgers aan te sporen ‘van het gas af te gaan’ en een warmtepomp aan te schaffen. Het is te begrijpen dat dit allerlei vragen oproept: hoe werkt een warmtepomp en wat is een hybride warmtepomp? En in welke mate moet de woning worden verduurzaamd voordat het zinvol is om over te gaan op een warmtepomp?

 • Nationale Veteranendag

  09 juni 2022

  Op 25 juni is het de Nationale Veteranendag, dan zijn er activiteiten in Den Haag. In de gemeente Heerde houden we op 23 september een Veteranendag voor onze lokale veteranen. In september krijgen ze hiervoor een uitnodiging.

 • Onderzoek klanttevredenheid

  16 juni 2022

  Sinds deze week meet de gemeente Heerde hoe tevreden u bent met onze telefonische dienstverlening. Om onze dienstverlening te kunnen verbeteren, willen we weten hoe u hierover denkt en waar knelpunten zitten. We verwachten dat de meting nieuwe inzichten geeft, en knelpunten laat zien die binnen onze organisatie spelen. We gaan die kennis dan gebruiken om te verbeteren.

 • Boerderijwinkels op superdieboer.nl

  02 juni 2022

  Op de nieuwe website www.superdieboer.nl staan boerderijwinkels in onze regio. Zo kunt u makkelijk lokale adressen vinden voor het kopen van onder meer groente, fruit, vlees en brood. De website maakt onderdeel uit van de campagne ‘Super die Boer’.

 • Coalitie Heerde richt zich op samenwerking

  07 juni 2022

  ‘Samen leven, samen doen’ is de titel van het coalitieakkoord van Gemeentebelang Boerenpartij (GBP), CDA en ChristenUnie-SGP. Samen met inwoners, ondernemers en de gemeenteraad willen deze partijen de komende 4 jaar vorm geven aan een gemeente Heerde waar het goed leven, werken en wonen is. Wethouders William van Ommen (GBP), Stephan Nienhuis (CDA) en Wolbert Meijer (CU-SGP) zullen daarbij de kar trekken.