Contact met de gemeenteraad

De gemeenteraad is er voor u. Raadsleden komen graag met u in gesprek en horen graag uw ideeën over de gemeente Heerde. Heeft u een plan, idee, wens, vraag of zorg over uw omgeving? Laat het de raad weten!

 • Raadsleden op werkbezoek

  U kunt raadsleden uitnodigen om langs te komen bij uw vereniging, organisatie of instelling. Raadsleden kunnen zo betere informatie krijgen over onderwerpen waarin zij zijn geïnteresseerd.

 • Contact met een raadsfractie

  Bent u geïnteresseerd in één van de politieke partijen? Dan kunt u contact opnemen met de raadsfractie van die partij. Op de website van de gemeenteraad vindt u alle gegevens van de raadsleden, waarmee u eenvoudig contact kunt opnemen. Zij kunnen u meer vertellen over het werk van de fractie en de standpunten die zij innemen in de gemeenteraad.

 • Een petitie aanbieden

  De gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders (B&W) nemen belangrijke besluiten over de gemeente. Die besluiten kunnen ook voor u van belang zijn. Als u aandacht wil vragen voor een onderwerp, of u bent het niet eens met beleid, dan kunt u een petitie starten.

 • Een e-mail of brief sturen

  U kunt per e-mail of brief uw mening geven over een onderwerp. De gemeenteraad is er voor iedereen en vindt het dus belangrijk dat u als inwoner betrokken bent bij plannen en besluiten. Uw mening telt!

 • Inspreken

  De inspreekavonden gaan altijd vooraf aan de commissievergaderingen. De fracties hebben hun standpunt dan nog niet ingenomen. Op die manier kunnen ze uw mening over het onderwerp beter meenemen!

 • Deelnemen aan 'de zeepkist'

  Tijdens 'de zeepkist' kunt u in gesprek gaan met gemeenteraadsleden. Dit kan gaan over (bijna) alles wat u bezighoudt. U kunt aandacht vragen voor een initiatief in uw buurt of over wat uw vereniging doet. Ook kunt u suggesties doen om iets te verbeteren.