Adopteren van groen

Wilt u meehelpen aan het onderhouden van het groen in uw eigen omgeving? Dan kunt u het groen in uw buurt adopteren!

Ze zeggen weleens: ‘Het gras is groener aan de overkant’. En misschien ervaart u dat ook, als u kijkt naar het groen in uw omgeving. Maar daar kunt u nu zelf verandering in brengen! De gemeente Heerde biedt haar inwoners namelijk de mogelijkheid om het groen in de omgeving te adopteren. U kunt op deze manier zelf, of samen met uw buren, de omgeving mooi en netjes houden.

En bent u van mening dat de buurt wel wat meer kleur kan gebruiken? Of heeft u nieuwe ideeën voor de inrichting van het groen? Dan kunt u hierover meepraten met de gemeente. Niet voor alle groenstroken is adoptie mogelijk, maar voor veel wel. Mogelijk dus ook voor het groen bij u in de buurt.

Voorwaarden

Het onderhouden van het groen doet u vrijwillig. U krijgt voor groenadoptie dus geen geld van de gemeente. Wel krijgt u de vrijheid om het groen te onderhouden. Waar nodig kan de gemeente u ondersteunen, bijvoorbeeld als u vragen hebt of beplanting wilt vervangen.

De groenstrook blijft eigendom van de gemeente en moet dus openbaar toegankelijk blijven. U mag het daarom niet bij uw tuin betrekken of er een hek omheen zetten. Ook mag u er niets op bouwen. Als u een groenstrook adopteert ondertekent u hiervoor een overeenkomst. In die overeenkomst staan alle voorwaarden. Bekijk de voorwaarden.

Aanvragen

Bent u enthousiast en wilt u een stuk groen adopteren? Dan kunt u adoptie aanvragen via onderstaand formulier.

Aanvragen adoptie van groen U heeft hiervoor DigiD nodig.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.