Veilige woonomgeving

We leven in een maatschappij waarin risico's bestaan. Ongevallen zijn niet altijd te voorkomen, maar we doen er alles aan om ze zoveel mogelijk te beperken.

Melding van Burgernet

Als Burgernetdeelnemer ontvangt u een bericht wanneer er iets gebeurt in uw omgeving. Daarin krijgt u het verzoek om naar een persoon of voertuig uit te kijken. Iets gezien? Dan belt u rechtstreeks met de meldkamer. Dat doet u via het gratis Burgernetnummer 0800-0011. Of in de app via "Bel met de politie" knop.

Burgernet wordt ingezet bij onder andere diefstal of inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving, en vermiste personen.

Tips om een woninginbraak te voorkomen

Een woninginbraak is voor de slachtoffers vaak stressvol. De politie doet er alles aan om zo’n misdrijf op te lossen en eventuele gestolen spullen terug te vinden. 

U kunt ook zelf eenvoudige maatregelen nemen om inbraak te voorkomen, zoals goed hang- en sluitwerk, het op slot draaien van het slot als u weggaat of gaat slapen, verlichting aan de voor- en achterzijde van uw woning, contact met de buren enzovoort. Kijk voor meer tips op onderstaande links:

Voorkom schoorsteenbrand, stook veilig

Het klinkt als een zware storm in het rookafvoerkanaal. Anderen hebben het over ‘een loeiend geluid’. Van buiten af zie je de vlammen uit de schoorsteen opstijgen. De schrik zit er in elk geval meteen in: schoorsteenbrand! 

Risicovolle objecten

Bekijk de Risicokaart voor informatie en de locatie van risicovolle objecten. Het kan enige tijd duren voordat de Risicokaart geladen is. Deze applicatie is minder toegankelijk voor mensen met een visuele handicap.

Wat doet u als de stroom plotseling uitvalt? Bent u voorbereid?

Overal in Nederland kan iets gebeuren. Ook bij u in de buurt. Lees hoe u zich kunt voorbereiden op een calamiteit.