Buitengewone ambtenaren burgerlijke stand

Een buitengewone ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) of trouwambtenaar, is de persoon die namens de gemeente huwelijken voltrekt en partnerschappen registreert.

De gemeente Heerde heeft 6 trouwambtenaren, van verschillende leeftijden en met uiteenlopende achtergronden en interesses. U kiest zelf welke trouwambtenaar uw huwelijk of partnerschap voltrekt. Dit kunt u aangeven als u uw melding doet. 

Neem, voordat u de datum voor uw huwelijk of partnerschap vastlegt, eerst zelf per e-mail contact op met de trouwambtenaar van uw keuze. U vraagt de trouwambtenaar dan of hij of zij beschikbaar is op de door u gekozen datum. 

De BABS-en van Heerde zijn:

Een aantal medewerkers van de afdeling Dienstverlening en Informatiebeheer is ook trouwambtenaar. Deze medewerkers kunnen dus ook uw huwelijk voltrekken of uw partnerschap registreren.

Het is ook mogelijk om uw huwelijk of de registratie van uw partnerschap te laten voltrekken door een eenmalig aan te wijzen trouwambtenaar. Hiervoor moet u 4 maanden van tevoren het aanvraagformulier indienen.

Verzoek tot benoeming trouwambtenaar voor 1 dag (pdf, 45,3KB)

Terug naar de hoofdpagina.